Litt av hvert

Nå er det på høy tid at jeg oppdaterer bloggen min. Jeg har vært i Norge en  tur for å se til min kjære mor på 94 år. Kjekt var det også å se igjen våre barn og lille Ada, vårt barnebarn, åtte måneder  gammel.

Kom tilbake for tre uker siden.

Jeg sitter her og ser ned på det store blomsterbedet. Vi kjøpte mange nye planter da vi var i Addis Abeba for vel en uke siden. Vil prøve  og få det fint til brylluppet. Vår yngste datter, Anna Birgitte, skal gifte seg med sin Fredrik den 27. juni, her i Arba Minch. Det blir stor fest. Mange gjester fra Norge, pluss en del etiopere. Vi gleder oss.

Her har det ikke regnet på flere dager. Litt torden har det vært , etterfulgt av noen få dråper bare.  Men kommende uke har de meldt regn. La oss håpe det. Jeg trenger vann til de mange nye blomstene , men mye viktigere er det selvfølgelig at bøndene får regn. Åkrene er ferdigpløyd og sådd.

Josef, hagegutten vår er en kjekk og dyktig gutt. Han er 18 år og går i 6. klasse. Han ble foreldreløs da han var liten baby. Fikk vokse opp hos ei kvinne som jobber på sykehuset her. Han har ingen familie.  Vil gjerne gå på skole og få seg utdannelse. Han strålte som en sol da han fikk sine egne skolebøker  her en dag.  Det er de færreste som har det.  Slike som Josef  er det kjekt å få hjelpe. Han er en som står på og vil fram i livet.

Her er han  i gang med å plante /  vanne de nye blomstene vi kjøpte i Addis. Han gleder seg til brylluppet  og vil gjerne lage det fint i bedene.  Josef blir en av de over 30 etiopiske gjestene.