Kirkebesøk og Keisere

Da vi var i Addis Abeba for å se julegjestene vår vel avgårde igjen, tok vi en sight-seeing i byen, for å vise dem noen serverdigheter. Bernt tok oss med til mausoleet over Menelik II ,Bata ortodokse kirke. Menelik II var født 17. aug. 1844. Han regjerte i Etiopia fra 1889 til 1913. Han samlet Etiopia til ett rike. Tidligere var det mange mindre kongeriker.

Det var søndag og gudstjeneste. Da vi kom dit, gikk vi opp en lang bakke som førte inn til kirken. Det var mange mennesker der, men helt stille. Det eneste vi hørte, var presten som holdt bønn. Kvinnene var kledd i hvitt og med tildekket hode. På avstand kunne de minne om engler. Alle stod med bøyde hoder, noen knelte. Vi så også en og annen syk, liggende på en båre. Familien hadde tatt dem med for å bli bedt for. Vi følte vi stod på hellig grunn. Da bønnen var ferdig fikk vi gå inn i kirken. Etter gudstjenesten, spurte Bernt om vi kunne få se graven til Menelik II. ( Bernt hadde sett den før) Det fikk vi. Munken som tjente i kirken, åpnet en stor luke i gulvet. En smal trapp førte ned til et underjordisk rom. Gulvet var dekket med pene tykke tepper. Malerier av de avdøde, hang på veggene. Det var pyntet med blomster. I gravene (kistene) dere ser på bildet, ligger Menlik II. Ved siden, hans kone, Zaudito. Det var en helt spesiell opplevelse å se dette.

Vi besøkte også Haille Selassie´s kirke, Trinity ortodokse kirke. Haile Selassie I døde i 1974, og hans grav ble skult av kommunistene i i Meneliks palass. Kirken ble begravet i Trinity Kirken i år 2000.
Kirken er pent utsmykket, med store fine malerier og ornamenterDette er keiseren stol som han brukte hver søndag under gudstjenesten.

Keiser Haille Selassie`s grav.


På begge sider av kirken, er det nydelige glassmalerier fra Jesu liv. De er malt av en gresk kunstner og er en gave fra Den Gresk Ortodokse Kirken i Hellas.