Tur til Netch Sar National Park

Mellom jul og nyttår kjørte vi en tur til Netch Sar. Det tok oss vel halvannen time å komme dit. Veien var betraktelig verre enn siden sist jeg var der. Å komme til Netch Sar, er nesten som å stå på verdens tak, og skue utover fantastiske vidder, innsjøer og fjell etter fjell.. Vi så masse vilt og et rikt fugleliv i nydelige fargevariasjoner. Av dyr, så vi mest Zebraer og forskjellige antiloper. Et og annet villsvin suste også forbi. Anna Birgitte og Fredrik fikk utsiktsplass på 1. klasse.

Det smakte godt med kald drikke og ekte norsk sjokolade.   Anna Birgitte nøt og kunne se dyr og fugler på enda nærere hold i kikkerten.Tre lekekamerater. Vi så flokkevis av Zebraer rundt om i parken. Jeg liker dem HappyBak oss har vi en av Afrikas største krokodillesjøer. Vi kjørte langs sjøen et lite stykke på veg oppover. Jeg trodde ikke mine egne øyne da vi så tre-fire fiskere stå på spredte steder godt ute i sjøen, som nådde dem til livet. Der sto de med fiskestangen sin og kastet snøret. Rett som det var, pisket de i vannet (eller kanskje det var stein de kastet ?). Antagelig for å skremme krokodillene.

Noen 100 meter fra dem, så vi krokodillene, svære beist, en her og en der. Jeg kjente på et snev at angst , og nesten ropte ut "De er ikke riktig kloke ! ". Fiskere som bruker små tømmerflåter blir sjelden tatt av krokodillene. Hvert år blir noen av dem som står ute i sjøen spist. Ikke skjønner jeg at de tar den risikoen. Men et arbeid må en ha, og mat må vi ha, både vi og krokodillene.