Kvinnelandsbyen i Gidole

Like ved siden av Gidole sykehus, er det bygget en liten "landsby" for kvinner som snart skal føde. Under svangerskapskontroll, er det funnet at disse kvinnene er i en risikogruppe, og bør følges nøye opp den siste tiden før nedkomst. Jordmora følger nøye med dem. Her kan de kjenne seg trygge. Denne gutten er nok glad for å kunne få være sammen med mammaen sin. Kanskje han bare er på besøk denne dagen? Det er bygget fem slike hytter.

Inne i hyttene er det plass til 8-10 senger. .Kvinnene virket glade og fornøyde. Her har de det ganske sosialt. Det prates nok mye om mange ting. Noen har strikketøyet med, andre synåla. Noen er glade i å synge. Skikkelig koselig Happy De synes det er veldig kjekt når vi stikker innom.

Nå skal middagen tilberedes. Maiskornene knaes godt sammen til en god deig, for deretter og formes til små boller.Her er maisdeigen formet til boller. Bollene legges opp i grytene og kokes. Kan minne om raspeballer. Grønnkål ved siden av , setter en ekstra smak på det hele.Så en titt inn i kjøkkenet. Her kokes maten. Det  var god varme under grytene og det "putret" godt i dem.