Tur til Geresse


Tirsdag var vi i Geresse. En by som ligger ca. 2500 m.o.h., vel en times kjøring her fra. Tre nye skolebygg er ferdig til bruk. Det er high-school (gymnas) for 2700 elever. Skolen er en gave fra samme giver som har gitt den nye kvinneavdelingen ved sykehuset her.

Folket i Geresse er overlykkelige. Nå trenger ikke ungdommene reise langt avsted for å gå på high-school. Spesielt for jentene, er dette bra.  Undervisningen er godt i gang, men om to uker blir den offisielt åpnet. Da kommer "giverfolka" fra Norge og skal være med. Da blir det stor fest i Geresse.


Hvert klasserom rommer mellom 50 og 60 elever. De sitter tre på hver pult, så det er ikke plass  til de store armbevegelser.


Klasserommene er også utstyrt med fjernsyn. På den måten kan de følge med skoleundervisning fra Addis Abeba. Pga. arbeid på veien, ble strømføringen til byen kuttet, så nå har de ikke kunnet bruke fjernsynet på to uker.


Det var  var surt og kaldt vær denne dagen. Byen var innhyllet i tett tåke og regnet pøste ned. Jorda blir da sleip og glatt. Da kan det bli en "fornøyelse " å kjøre bil i bakkene Sad.............   Det går som regel alltid bra  : )