Gidole Handicraft

I går kom vi hit til Gidole igjen. Jeg har nettopp vært nede for å besøke Gidole Handicraft og hente litt varer som jeg hadde bestillt tidligere. 

Gidole Handicraft består av nærmere 20 kvinner. Arbeidet ble startet opp av misjonær Kari Bø Olafsson i 70-årene. Hun begynte ganske enkelt med å lære opp noen få unge jenter til forskjellig håndarbeid, hovedsakelig strikking og hekling. For mange av jentene her ute, som ikke har arbeid, blir prostitusjonen alternativet.

Kari så sin oppgave i redde dem ut fra dette. Flere og flere jenter kom og ville lære seg håndarbeid. Etter hvert ble de ganske flinke og kunne begynne å selge tingene de hadde laget. Nydelige heklete duker, væsker, gardiner, løpere, osv. blir solgt her i Etiopia og også til utlandet.

Mange foreninger rundt om i Norge, har kjøpt håndarbeid til julemesser og gevinster til basarer. Etter hvert, fikk de så mye penger i kassen, at de kunne bygge seg et hus til å samles i og ha butikk og lager. Jeg har nettopp vært nede og besøkt dem. Skikkelig kjekt å sitte der sammen med dem og drøse litt. Da jeg fortalte dem at vi skal feire bryllupp for vår yngste datter her ute i slutten av juni, sa de at da MÅTTE vi ta med brylluppsgjestene hit og vise dem butikken. Kanskje de har lysst å kjøpe noe med seg hjem? ...Ja, kanskje det ? Jeg er mektig imponert over det fine arbeidet de gjør.

Huset deres ligger like i nærheten av sykehuset.

Et lite utsnitt av det som lages. Mange fine duker i hylla.
Et utvalg av forskjellige væsker


Kurvene som henger her, blir laget av fanger i fengselet her byen og selges også i butikken til Gidole Handicraft. Den nydelige gardinen har en av jentene heklet.