" /> Eivind Johannes er tilbake i Sør Sudan | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Eivind Johannes er tilbake i Sør Sudan

Etter at Eivind Johannes og Nadia og barna måtte flykte fra Juba i Sør Sudan har de bodd i Nairobi. Denne uken er Eivind Johannes i landet. Masse å gjøre. Mange som trenger hjelp.

Her er dagens rapport fra en utfordrende dag. Jeg synes det var fantastisk at de fikk evakuert 19 barn, de fleste jenter, fra et barnehjem i det urolige Yei. Lille Anthony med den røde genseren ble for en tid siden funnet helt alene på et marked. Nå er han og de andre i tryggere omgivelser.

tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco1_250tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco2_250
tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco3_250tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco4_250
tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco5_250tumblr_ocqe2f5mOV1r3dbrco6_250
For en dag! I morges leverte vi 800kg med forsyninger for MedAir i Renk helt nord i Sør Sudan. MedAir gjør et fantastisk arbeid blant flyktninger der og de er helt avhengig av flytransport.

Så ble vi kontaktet sent i går kveld om vi kunne evakuere 20 barn, hovedsakelig jenter, fra et barnehjem i Yei. Det har vært mye kamper i og rundt Yei og det pågår forferdelige angrep på sivilbefolkningen. Mange er drept de siste ukene og barnehjemmet var redd for barnas sikkerhet og ville derfor evakuere dem. Så etter jeg kom tilbake fra 6-timers turen til Renk og tilbake satte vi inn alle setene og etter 20 minutt var jeg igjen i luften på vei til Yei. Mens jeg bordet barna var det mange andre som kom og tryglet om å få bli med. Folk er livredde og flykter fra byen.
Det var vondt å måtte si nei. To turer til Yei måtte til for å få alle barna ut og til sammen ble det 8 timer og 20 minutt i luften idag.

Midt i all ondskapen som foregår i dette landet er Gud til stede og aktiv, gjennom individer og organisasjoner som MedAir, Confident Children Out of Conflict og MAF.

Se også Nadia og Eivind sin webside.