" /> The Great Ethiopian Run, Halleluja, og Finfin | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

The Great Ethiopian Run, Halleluja, og Finfin

I går kveld kom jeg til Addis. Det var stor flytrafikk, og vi måtte sirkle over Addis i 45 minutter før vi fikk lande. På flyplassen var det også mye folk, og det tok to timer å få visa og finne bagasjen. Det er gledelig at mange reiser til Etiopia. Landet trenger vekst og utvikling.

I dag er million-byen full av ivrige løpere. På T-skortene står det at de skal bekjempe fattigdom og fremme utvikling. De deltok i The Great Ethiopian Run. I år deltok ca 35.000 mennesker. Alle hadde gule og grønne T-skjorter, og satte sitt preg på byen og på spisestedene. På Hilton var de flest løpere øl-drikkende og hvite, og på Finfin (spisested med god etiopisk mat) feiret en pinsevennkirke at de hadde løpt 10 km i Addis gater med tydelige Hallelujarop!

I morgen skal jeg møte flere på universitetet. Vi skal analysere data om forekomst av malariamygg i Butajira, starte en ny kartlegging av forekomst av malaria i Gidole, og drøfte utfordringer innen kirurgien i Ethiopia.

Kirurgi er et viktig fag. Dessverre arbeider de fleste kirurger i Addis. Og, mange etiopiske kirurger arbeider i sør Afrika og i Amerika. Vi skal drøfte et mulig nytt utdanningsprogram, slik at vi kan sikre at kirurger blir i regionene. 85% av Etiopias 90 millioner mennesker bor på landsbygda, og da må også helsetilbudet ligge der folket bor. Så, det er fortsatt nok av utfordringer!